CUPRA Born e-Boost -malliversioiden myynti on alkanut Suomessa

CUPRA Born e-Boost

Täyssähköauto CUPRA Born on herättänyt Suomessa laajaa mielenkiintoa heti markkinoille saavuttuaan. CUPRAn ensimmäinen MEB-alustarakenteelle valmistettu täyssähköinen malli on saavuttanut nyt malliston täyden laajuuden e-Boost-versioiden tultua myyntiin.  

Myynti on nyt alkanut seuraavilla uusilla varustelu- ja tehoversioilla: CUPRA Born e-Boost 170 kW (akku 58 kWh) ja e-Boost 170 kW (akku 77 kwh). Uusien e-Boost-versioiden vakiovarusteet ovat erittäin kattavat ja lisävarusteina saatavilla on vain mm. ulkovärejä ja vanteita sekä erilaisia paketteja kuljettajaa avustavista järjestelmistä. Molemmat versiot ovat saatavilla myös IMPULSE-varustetasolla, joka täydentää kattavaa vakiovarustelua entisestään. CUPRA Born e-Boost hinnat alkavat 42 990,00 eurosta. Kaikkiin CUPRA Born -malleihin on saatavilla valtion myöntämä 2 000 euron täyssähköauton hankintatuki. 

Cupra

CUPRA Born -malliston uudet e-Boost varustelu- ja tehoversiot 

CUPRA Born e-Boost ja e-Boost IMPULSE -versio on varustettu 58 kWh:n akulla. Sähkömoottori tuottaa tehoa 170 kW*** (231 hv) ja maksimivääntö on 310 Nm. Toimintamatka voi olla jopa 416 kilometriä (WLTP*). Isommalla 77 kWh:n akulla varustetut CUPRA Born e-Boost ja e-Boost IMPULSE -versiot tarjoavat lisää tehoa ja toimintamatkaa. Sähkömoottori tuottaa tehoa 170 kW*** (231 hv) ja maksimivääntö on 310 Nm. Toimintamatka voi olla jopa 544 kilometriä (WLTP*). CUPRA Born e-Boost 77 kWh:n akku kiihdyttää auton 0–100 km/h 7 sekunnissa ja 58 kWh:n akulla kiihtyvyys puolestaan 0–100 km/h kestää vain 6,6 sekuntia – ja 0–50 km/h vain 2,6 sekuntia.

Latausaika on yhtä merkityksellinen kuin toimintamatka ja yleinen käytettävyys, eikä CUPRA Born e-Boost -versiot tuota pettymystä tässäkään. 135 kW:n** latauspisteestä voidaan ladata 100 km toimintamatkaa vain 7 minuutissa, mikä tekee tyypillisistä ajomatkoista yhtä helppoja ja mukavia kuin polttomoottoriautolla ajettaessa. Vaikka akussa olisi vain 5 % virtaa, se voidaan ladata 80 %:n varaukseen vain 36 minuutissa. 

CUPRA Born e-Boost -versioiden erittäin kattaviin vakiovarusteisiin kuuluvat mm. lämpöpumppu, sähkökäyttöinen seisontalämmitys- ja jäähdytys, urheilullinen lämmitettävä CUPRA-monitoimiohjauspyörä satelliittikytkimin, ennakoiva ja mukautuva vakionopeudensäädin ACC ja Front Assist ympäristönvalvontajärjestelmä hätäjarrutustoiminnolla, led-ajo- ja takavalot, CUPRA digitaalinen mittaristo 5,3”, Navi System audio- ja navigointijärjestelmä 12” värikosketusnäytöllä, älypuhelimen langaton lataus ja Full Link älypuhelimen peilaus, pysäköintitutkat edessä ja takana, peruutuskamera ja kaukovaloavustin, Top View Camera -ympäristön tarkkailujärjestelmä, Kessy Advanced -avaimeton keskuslukitus ja käynnistys sekä CUPRA bucket seat -erikoisurheiluistuimet kangasverhoilulla. Kuljettajaa avustavista järjestelmistä on tässä varustelutasossa vakiona mm. liikennemerkkien tunnistus ja Lane Assist -kaistanpitoavustin. Lisäksi mukana tulee latauslaite (Mode 2) suko-pistokkeella ja julkisiin latauslaitteisiin sopiva Mode 3 -kaapeli.

CUPRA Born e-Boost (77 kWh) IMPULSE -version vakiovarusteluun kuuluvat lisäksi/tilalla mm. seuraavat varusteet: AR-HUD-tuulilasinäyttö lisätyn todellisuuden Augmented Reality -toiminnolla, Beats Audio -äänentoistojärjestelmä CUPRA bucket seat -erikoisurheiluistuimet sähkösäädöllä, hierontatoiminnolla ja kierrätysmateriaaleista valmistetusta Dinamica-mikrokuituverhoilulla. 

Lisäksi e-Boost-versioissa on vakiona suuremmat etujarrut ja 19- tai 20-tuumaiset vanteet sekä CUPRA-ohjauspyörä ajotilan valintapainikkeilla. CUPRA Born e-Boost -versiossa, joka on varustettu 77 kWh:n akulla, on puolestaan neljä istuinpaikkaa normaalin viiden sijaan. 

Kuuden värin (Vapor Gray, Glacial White, Geyser Silver, Rayleigh Red, Quasar Grey ja eksklusiivinen Aurora Blue) valikoiman ansiosta CUPRA Bornin persoonallisuutta voidaan viimeistellä oman maun mukaiseksi. Kaikki värit korostavat brändin ensimmäisen täyssähköisen auton persoonallisuutta ja päättäväisyyttä. 

CUPRA Born -malliversioiden takuu on 5 vuotta tai 100 000 km (riippuen kumpi täyttyy ensin). 

CUPRA Born e-Boost -versioiden ensimmäiset asiakastoimitukset Suomeen alkavat loppukeväästä 2022 ja toimitusaika uusille tilauksille myynnin alkaessa on noin 4 kuukautta. 

Lähde: STT