BMW iX sai täydet viisi tähteä Euro NCAP -törmäystestissä

yksi turvallisimpien automalleja

BMW:n uusi lippulaivamalli iX saavutti korkeimman mahdollisen arvosanan Euro NCAP -törmäystestissä. Auto suojasi aikuis- ja lapsimatkustajia erinomaisesti. Kehittyneet kuljettajaa avustavat järjestelmät auttavat estämään kolareita jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kanssa.

BMW iX on Euro NCAPin asiantuntijoiden tutkimusten mukaan yksi turvallisimpien automalleja korkeimmalla mahdollisella arvosanalla puolueettomissa törmäystesteissä. Luokituksia on kiristetty viimeksi vuonna 2020, mutta iX sai kaikissa testikategorioissa korkeimman arvosanan.

Uusi interaktiivinen ilmatyyny kuljettajan istuimen ja etumatkustajan istuimen välissä vähensi loukkaantumisen riskiä sivutörmäyksessä. BMW iX sai täydet pisteet lapsimatkustajien turvallisuudesta takaistuimella keulaan ja kylkeen osuvissa törmäyksissä.

BMW iX:n matkustajien suojaaminen onnettomuustilanteissa perustuu integroituun turvallisuuskonseptiin. Turvanhallintajärjestelmä ohjaa toimintaa saumattomasti. Auton tukirakenteet ovat erittäin vahvat ja niissä on tarkasti suunnitellut muotoaan muuttavat törmäysvyöhykkeet, jotka vaimentavat törmäyksen iskua ja vähentävät sen vaikutusta matkustajiin. BMW iX:n korin rakenteessa yhdistyy alumiininen space frame -korikehikkorakenne matkustamon hiilikuituiseen kehikkoon. Katossa, kyljissä ja auton takaosassa on käytetty hiilikuituvahvisteisesta polymeeristä (CFRP) valmistettuja erityisen vääntöjäykkiä komponentteja.

BMW iX tunnistaa jalankulkijat, pyöräilijät ja ajoneuvot ja jarruttaa automaattisesti havaitessaan mahdollisuuden törmäykseen. Järjestelmä reagoi nyt myös käännyttäessä, joten se ehkäisee törmäyksiä jalankulkijoihin oikealle käännyttäessä ja vastaantulevaan liikenteeseen vasemmalle käännyttäessä.

Jalankulkijoiden turvallisuus on huomioitu myös tarkoin muotoilluilla ja joustavilla keulan rakenteilla. Autossa on myös aktiivinen konepelti, joka nousee räjähdepanosten avulla takareunastaan ylös, kun anturit havaitsevat törmäyksen jalankulkijaan. Tämä luo joustavan alustan, joka pehmentää iskua merkittävästi.

BMW iX:n muut vakiovarusteet, kuten kuljettajan vireystila-avustin, kaistavaroitin ja nopeusrajoitusten tunnistin vaikuttivat myönteisesti arvosanaan. Lisävarusteena tarjottavassa Driving Assistant Professional -paketissa ovat lisäksi ohjaus- ja kaista-avustin laajennetuilla toiminnoilla, väistämisavustin ja kaistanpitoavustin aktiivisella sivutörmäyssuojalla. Euro NCAP arvioi iX3-mallin erillisessä testissä Driving Assistant Professionalin hiljattain ”erittäin hyväksi”.

Lähde: MyNewsDesk